Get Adobe Flash player
Címlap Szolgáltatásaink

Szolgáltatásain - Antitoxin Kft - Kártevő,- rovar- és rágcsálóírtás

Vállalatok, intézmények, kereskedelmi szolgáltatók, magánszemélyek kártevő mentesítése garanciával.

  • HACCP rendszer szerinti rágcsáló és rovarirtás. Patkány, egér, csótány, hangya, légy, darázs, bolha, poloska, kullancs, stb. kártevők irtása garnciával
  • Egzotikus állatok befogása
  • Terményvédelem
  • Fertőtlenítés
  • Nagytér-és épületgázosítás
  • Középtér- és helyiséggázosítás
     

Rágcsálóirtás

Átdolgozás alatt!

 

Rovarirtás

Hangyák

A rovarirtás módszerei

A rovarirtás eredményessége számos feltételtől függ. Célszerűen kell kiválasztani a megfelelő eljárást, gyakran csak a komplex védekezés, azaz több módszer, vegyszer együttes alkalmazása lehet hatásos.

Bővebben...

 

Patkányok - patkányirtás

PatkányA patkányok elleni védekezéshez gyakorlatilag ugyanazokat a mérgezett, véralvadásgótlót tartalmazó csalétkeket alkalmazzuk, mint az egerek ellen. Patkányirtás során szintén zárható, számozott szerelvényekben helyezzük ki a csalétket, térképen jelölve annak elhelyezkedését.

A patkány biológiája

A vándorpatkány és a házi patkány előfordulása jellemző hazánkban. Az előbbi rendkívül szapora, egy párnak optimális esetben 400-800 utóda is lehet évente. Minimum háromszor kölykezhet, de sokszor 6-8 alkalommal is hoz utódokat a világra. Élettartama 2-3 év. A vándorpatkány kevésbé szapora.

Bővebben...

 

Egerek - egérirtás

HáziegérLassan kiderül, hogy alig van olyan kártevő, amelyet maradéktalanul ki tudunk irtani lakókörnyezetünkből, természetesen az egér sem ilyen. Ennek ellenére előírás nélkül is fontos az ellenük való védekezés, az egérirtás. Erre leggyakrabban véralvadásgátló hatóanyag-tartalmú mérgezett csalétket használunk, zárt, számozott csalétek csapdákban kihelyezve.

Bővebben...

 

Csótányok - csótányirtás

CsótányirtásA csótány sajnos még ma is nagyon gyakran fordul elő élelmiszer-előállító, forgalmazó helyeken, konyhákban és lakásokban is. A német csótány irtása jelent feladatot gyakrabban, de számos panelház illetve a kapcsolódó csatornahálózat fertőzött a konyhai csótánnyal.

A csótány biológiája

A csótány lapított testű, ovális, hosszú csápú, csökevényes szárnyú, rejtőzködő életmódot folytató kártevő. A német csótány sárgás-barna, 10-15 mm hosszú, a szintén gyakori konyhai csótány feketés-barna, 17-30 mm hosszú rovar.

Bővebben...

 

Hangyák - hangyairtás

HangyairtásAz élelmiszer-előállító, forgalmazó helyeken kétségkívül a leggyakrabban előforduló hívatlan látogatók. Közegészségügyi szempontból jóval kisebb veszélyt jelentenek, mint az előző két rovar, de tömeges előfordulásuk általános higiénés szempontok miatt nem elfogadható, ezért fontos adott esetben a hangyairtás.

A hangya biológiája

Leggyakoribb a házi hangya, amelynek nősténye 7-9 mm, dolgozója 3-4 mm hosszú, vörösbarna színű. Elsősorban a szabadban, az épülethez közel a földben fészkel, de bolyát falrepedésekben is kialakíthatja, amelyben egy anya és több ezer dolgozó van.

Bővebben...

 

Fáraóhangyák - fáraóhangya irtás

FáraóhangyaSzándékosan foglalkozunk vele a többi hangyafajtól elválasztva, mert azokétól nagyon eltérő a fáraóhangya biológiája. Sajnos a megbízóinkban ez a lényeges különbség nem tudatosul és ugyanazzal a módszerrel várnak tőlünk gyors eredményt fáraóhangya-irtás tekintetében is.

A fáraóhangya biológiája

A fáraóhangya trópusi rovar, hazánkba a 70-es években hurcolták be. A nőstény 3,5-4 mm hosszú, a hím 3-4 mm, a dolgozó nagyon apró (2-2,5 mm), vörösessárga, vékony testalkatú.

Bővebben...

 

Legyek - légyirtás

LegyekA légy is egy nagyon érdekes egészségügyi kártevő. Irtására tulajdonképpen csak az utóbbi években kerültek forgalomba engedélyezett készítmények, persze mégis sokan próbálkoztunk légyirtással előtte is. Legyek ellen csak sokféle módszer együttes alkalmazásával lehet védekezni.

A légy biológiája

A nőstény általában 100 petét rak le, egy hónapos élete során 6-800-at. A légy petéit főleg sertés-, ló- vagy borjútrágyába, esetleg konyhai szemétbe helyezi. Fejlődése átlagosan 1-2 hét. A megtermékenyített nőstények telelnek át.

Bővebben...

 

Darazsak - darázsirtás

DarázsfészekA darázs ismét egy nagyon nehezen irtható kártevő, bár látom sok kollégánk itt is azonnal 100%-os eredményt ígér ellenük. Sajnos a mi tapasztalatunk nem támasztja alá ezt az optimizmust. A darázsirtás szempontjából a legjobb, ha a téli időszakban módunk van a fészkek legalább egy részének eltávolítására, megsemmisítésére.

A darázs biológiája

A kecskedarázs 15-20 mm hosszú, hártyásszárnyú, fekete-sárgás rajzolatú rovar. Elsősorban ragadozó, de szívesen fogyaszt húst és gyümölcsöt is.

Bővebben...

 

Bolhák - bolhairtás

BolhaViszonylag könnyű feladatnak szoktuk mondani a bolhairtást, mert ha körültekintően kezeli a szakember a fertőzött területet, a vérszívót hordozó állatállományt és azok mozgáskörzetét és hálóhelyét, akkor bármelyik, melegvérűekre veszélytelen engedélyezett irtószerünk jó eredményt ad a bolha ellen.

A bolha biológiája

Magyarországon közel 50 bolhafaj létezik. Közegészségügyi jelentősége a többgazdás fajoknak van, így például az emberbolha sertésből is szív vért.

Bővebben...

 

Ágyi poloska - ágyi poloska irtás

Ágyi poloskaA poloskairtás a másik neh&´z ügy. Szerencsére egyre ritkábban kell ez ellen a kártevő ellen beavatkoznunk, de ha igen, sajnos nehéz látványos eredményt elérni, főként akkor, ha nem találjuk meg a poloska minden búvóhelyét a lakásban, vagy ha folyamatosan behurcolják az utánpótlást az adott helyre. A nagyon alapos ellenőrzés, kipakolás ennél a kártevőnél a sikeres poloskairtás alapja.

Bővebben...

 

Kullancsok - kullancsirtás

KullancsHiába a növekvő kullancsveszély, amit hazánkban is jelentenek, hiába a korábbinál nagyobb mértékű kullancs fertőzöttség sok helyen, röviden elintézhetjük a kullancsok elleni védekezést: az Európai Unióban jelenleg nincs ellenük engedélyezett kártevőirtószer forgalomban.

A kullancs biológiája

A kullancs 1-4 mm nagyságú, lapos, tojásdad alakú, vérrel teleszívott állapotában akár babszem nagyságúra megduzzadó pókszabású, tehát az imágónak 4 pár lába van.

Bővebben...

 

Egzotikus állatok befogása

Egzotikus állatbefogásVállaljuk egzotikus állatok befogását!

 

Fertőtlenítés

FertőtlenítésVállaljuk korszerű anyagokkal gombák, baktériumok, vírusok ellen épületek, üzemek, helyiségek, öltözök,berendezések stb. permetezéssel vagy gázosítással történő fertőtlenítését. Az ideális fertőtlenítőszer baktériumőlő, gombaölő, virusölő, nem korróziv, emberre nem mérgező és szerves anyagok jelenlétében is kifejti hatását! Felületaktiv és nincs szermaradványa, valamint hosszú ideig megőrzi a hatását!

 

Tér- és épületgázosítás

Tér- és épület gázosításGázosításkor a gázteret, melyben a kártevők (moly, hangya, fa kártevők stb.) tartózkodnak, a külső levegőtől elhatároljuk, majd a gázt a szigetelt légtérbe adagoljuk, végül pedig azt eltávolítjuk, a gázteret kiszellőztetjük.

Bővebben...

 

Terménygázosítás

TerménygázosításA gabona tárolása során a legnagyobb veszteségeket a raktári kártevők okozhatják. Egyik ideális szaporodó helye a kártevőknek a gabonatároló, egyrészt, mert elegendő mennyiségben áll rendelkezésre táplálék, másrészt pedig zavartalanul fejlődhetnek, hisz még természetes ellenségeiktől is védve vannak. Így nem meglepő, ha a betárolásnál még észrevehetetlen fertőzésből néhány hónap alatt milliós nagyságrendű fertőzés alakulhat ki.

Bővebben...