Get Adobe Flash player
Címlap Szolgáltatásaink Ágyi poloska - ágyi poloska irtás

Ágyi poloska - ágyi poloska irtás

Ágyi poloskaA poloskairtás a másik neh&´z ügy. Szerencsére egyre ritkábban kell ez ellen a kártevő ellen beavatkoznunk, de ha igen, sajnos nehéz látványos eredményt elérni, főként akkor, ha nem találjuk meg a poloska minden búvóhelyét a lakásban, vagy ha folyamatosan behurcolják az utánpótlást az adott helyre. A nagyon alapos ellenőrzés, kipakolás ennél a kártevőnél a sikeres poloskairtás alapja.

Az ágyi poloska biológiája

Az ágyi poloska 4-8 mm hosszú, rozsdabarna színű, szárnyatlan vérszívó. A nőstény 1-2 évig él, ezalatt szinte naponta rak 2-3 petét, amelyekből 10 nap alatt kelnek ki a lárvák, majd öt vedlés után, mintegy 2 hónap alatt fejlődnek ki az ivarérett rovarok. A vedlésekhez mindig vérszívásra van szüksége.

Fénykerülő, a szűk résekben megbújva várja áldozatát. A poloska gyakran található képkeretek, függönytartók, csillárok felfüggesztési helyeinél, a felső ablakkeret, falrések, szőnyegpadló szegélyeinél, az ágyak összeeresztéseinél, vasalataiban, kárpitozott bútorok hézagaiban stb.

Az ágyi poloska teljes sötétségben támad, legszívesebben embervérrel táplálkozik. Melegben akár másnaponként, 5-10 percig szív vért. Szobahőmérsékleten akár 2-3 hónapot is kibír táplálék nélkül. Leggyakrabban a nyak-, boka- és csuklótájékon szív vért.

Döntően passzív módon, behurcolással (bútor, egyéb használati tárgy) terjed.

Az ágyi poloska irtása:

A poloskairtás a másik nehéz ügy. Szerencsére egyre ritkábban kell ez ellen a kártevő ellen beavatkoznunk, de ha igen, sajnos nehéz látványos eredményt elérni, főként akkor, ha nem találjuk meg a poloska minden búvóhelyét a lakásban, vagy ha folyamatosan behurcolják az utánpótlást az adott helyre. A nagyon alapos ellenőrzés, kipakolás ennél a kártevőnél a sikeres poloskairtás alapja. Itt is előfordult már, hogy bizonyos szerek kevésbé voltak eredményesek, de mindig megtaláltuk a tökéleteset és megoldottuk a feladatot. Sajnos még egyelőre csak a permetezés áll rendelkezésünkre.

Mindenesetre, kérünk mindenkit, aki ágyi poloska fertőzésre gyanakszik, azonnal hívjon bennünket, nem szabad őket a lakásban megtűrni egy pillanatig sem.

´