Get Adobe Flash player
Címlap Szolgáltatásaink Hangyák - hangyairtás

Hangyák - hangyairtás

HangyairtásAz élelmiszer-előállító, forgalmazó helyeken kétségkívül a leggyakrabban előforduló hívatlan látogatók. Közegészségügyi szempontból jóval kisebb veszélyt jelentenek, mint az előző két rovar, de tömeges előfordulásuk általános higiénés szempontok miatt nem elfogadható, ezért fontos adott esetben a hangyairtás.

A hangya biológiája

Leggyakoribb a házi hangya, amelynek nősténye 7-9 mm, dolgozója 3-4 mm hosszú, vörösbarna színű. Elsősorban a szabadban, az épülethez közel a földben fészkel, de bolyát falrepedésekben is kialakíthatja, amelyben egy anya és több ezer dolgozó van.

A hangya mindenevő, szabadban főleg a levéltetvek nedvét fogyasztja, a lakásban azonban bármely élelmiszerrel táplálkozhat. A száraz, meleg helyeket, szereti.

Picivel kisebb méretű a szintén élelmiszer-forgalmazóknál és kertes házakban gyakran előforduló gyepi hangya.

A hangya irtása

Az élelmiszer-előállító, forgalmazó helyeken kétségkívül a leggyakrabban előforduló hívatlan látogatók. Közegészségügyi szempontból jóval kisebb veszélyt jelentenek, mint az előző két rovar, de tömeges előfordulásuk általános higiénés szempontok miatt nem elfogadható, ezért fontos adott esetben a hangyairtás.

Szerencsére ma már kitűnő, hosszú hatástartamú (akár hónapok is) kártevőirtószerek állnak rendelkezésünkre a hangyairtásra, sőt már a gélezéses technológia is betört a piacra.

Sajnos a munka hatékonyságát rontja, hogy sokszor a konyhák, élelmiszer-előállító üzemek területén a vizes közegben hamar elkopik az irtószer és csak jóval rövidebb ideig tudja kifejteni hatását.