Get Adobe Flash player
Címlap Szolgáltatásaink Darazsak - darázsirtás

Darazsak - darázsirtás

DarázsfészekA darázs ismét egy nagyon nehezen irtható kártevő, bár látom sok kollégánk itt is azonnal 100%-os eredményt ígér ellenük. Sajnos a mi tapasztalatunk nem támasztja alá ezt az optimizmust. A darázsirtás szempontjából a legjobb, ha a téli időszakban módunk van a fészkek legalább egy részének eltávolítására, megsemmisítésére.

A darázs biológiája

A kecskedarázs 15-20 mm hosszú, hártyásszárnyú, fekete-sárgás rajzolatú rovar. Elsősorban ragadozó, de szívesen fogyaszt húst és gyümölcsöt is.

A darázs bolyban él, amelyben egy anya (királynő) és több ezer darázs tartózkodik. Kizárólag a megtermékenyített anya telel át, a t&¨bbi darázs ősszel elpusztul!

A darázs irtása

Ismét egy nagyon nehezen irtható kártevő, bár látom sok kollégánk itt is azonnal 100%-os eredményt ígér ellenük. Sajnos a mi tapasztalatunk nem támasztja alá ezt az optimizmust. Volt már a gyakorlatunkban olyan családi ház, olyan faházas ifjúsági tábor stb, ahol permetszerrel elérhetetlen helyen, a tető alatt százával voltak nagy kiterjedésű darázsfészkek. Biológiájuk ismeretében nagyon fontos, hogy nagyon korán, az új nemzedék tavaszi repülésének megkezdődésekor avatkozzunk be az erősen fertőzött területen. A darázsirtás szempontjából a legjobb, ha a téli időszakban módunk van a fészkek legalább egy részének eltávolítására, megsemmisítésére. Nyári időszakban már jóval nehezebb a darázsirtás, és itt is mindenkit figyelmeztetünk, nagyon veszélyes az irtásuk, főleg kisüzemi módszerekkel. Ne tegyék, nem múlik el év halálos mérgezések nélkül!

    Darázsfészek 

   

¨