Get Adobe Flash player
Címlap Szolgáltatásaink Patkányok - patkányirtás

Patkányok - patkányirtás

PatkányA patkányok elleni védekezéshez gyakorlatilag ugyanazokat a mérgezett, véralvadásgótlót tartalmazó csalétkeket alkalmazzuk, mint az egerek ellen. Patkányirtás során szintén zárható, számozott szerelvényekben helyezzük ki a csalétket, térképen jelölve annak elhelyezkedését.

A patkány biológiája

A vándorpatkány és a házi patkány előfordulása jellemző hazánkban. Az előbbi rendkívül szapora, egy párnak optimális esetben 400-800 utóda is lehet évente. Minimum háromszor kölykezhet, de sokszor 6-8 alkalommal is hoz utódokat a világra. Élettartama 2-3 év. A vándorpatkány kevésbé szapora.

A patkány irtása

A patkányok elleni védekezéshez gyakorlatilag ugyanazokat a mérgezett, véralvadásgótlót tartalmazó csalétkeket alkalmazzuk, mint az egerek ellen. Patkányirtás során szintén zárható, számozott szerelvényekben helyezzük ki a csalétket, térképen jelölve annak elhelyezkedését.

Még ma is gyakran előfordul, hogy olyan területeken kell beavatkoznunk, ahol szerelvények nem alkalmazhatók. Ilyenkor a patkányirtás során csalétket készítünk és helyezünk közvetlenül a járatokba (pl. használaton kívüli szeméttelepeken végzett irtások).